tisdag 5 juli 2011

Magen...

...är ett kapitel för sig.
Ett struligt sådant i Claras liv.
Hon började nog klaga på magen före jul tror jag, eller långt innan det??
Men i samma veva hade hon problem med bajseriet så vi kopplade ihop det med det.
Jag menar, gör man inte 2:an på flera dagar är inte inte konstigt om magen gnäller lite.
Men nu har det blivit oftare och oftare och även fast hon inte har blöja längre utan fixar även 2:an på toan (och nästintill varje dag) så klagar hon på magen flera ggr/dag. När Stina gick på sitt bvc besök mitten på juni pratade vi om C och hennes mage så när Stina har sitt läkarbesök om ett par veckor då hon blir 6mån, ska vi även prata om Clara med läkaren.
Men nu senaste veckan + några dagar har det varit mer magont än vanligt och även att hon avbrutit i lek med kompisar och kommit och sagt att hon haft ont i magen.
Spekulerat om gluten, men efter att ha pratat om det med svägerskan då Claras kusin har gluten stämmer inte symptomen in på hur hon hade det. Då lät detta mer som laktos, och efter att ha googlat på det så kan jag bara instämma.
Sen kan ju förstås även glutenintolerans/allergi ha olika symptom på olika individer vad jag förstått.
Har skrivit upp vad hon ätit om dagarna och mjölk är ju något som förekommer i mer eller mindre mängd varje dag så nu har jag varit och handlat laktosfri mjölk, smör och yoghurt så kör vi laktosfritt nu och ser om det blir någon bättring.
Då har vi ju lite "kött på benen" inför läkarbesöket.
Efter att ha googlat omkring hittade jag även nåt som heter Prolaktal som även finns till barn och som hjälper till att bryta ner laktosen i tarmen (som en laktosintolerant inte fixar själv) och då kan man äta mjölkprodukter som vanligt.
Men vi får väl se hur detta går, tycker så himla synd om henne om hon ska behöva gå omkring med uppblåst ond mage dag ut och dag in.

Nu har jag gått en promenad, orkade bara lite över 3km för det fanns ju ingen syre i luften.
Så nu ska det bli gott att krypa ner i sängen.
I morse vaknade tjejerna 0609... weeiii, sovmorgon om man jämför mot gårdagens 0440. :-))

//Mallan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar