torsdag 26 januari 2012

Godmiddag!
Sitter framför datorn med en mugg kaffe och smälter maten.
Stina sover och Clara är på dagis så det är tyst och stilla(om man förtränger Kias irriterande pipande (jodå ibland även ylande) pga av höglöp. Himla kul är det, speciellt om hon drar igång nattetid (ironisk)... men man får trösta sig med att hon brukar lugna sig efter några dagar. Idag när jag hämtar Clara ska vi följa med en dagiskompis hem och leka en stund, kul att träffa lite folk om dagarna så det inte bara blir samma och samma dag ut och dag in.
Sen ikväll drar vi tjejer upp till Utterbäck för lite mys hos mormor tills i morgon.
Stina har sovit dåligt på nätterna sen förra veckan då hon fick sprutan, vet inte om det beror på den men igår hade hon aningens feber på kvällen också som var borta i morse.
Har iaf haft en teori om att hon kanske skulle vara mer hungrig om nätterna nu eftersom hon knappt gått söva om igen utan lite nattamat. Sagt och gjort, igår fick hon sova en gång mitt på dagen istället för förmiddag och eftermiddag samt mer välling till kvällen.
Hon somnade utan problem strax före 19 igår och sov nonstop till strax före 07 i morse.
Vet inte om det var en tillfällighet eller ej men det tåls att pröva fler gånger.
Igår köpte vi även tapeter till vardagsrummet, ska bli skönt med lite ljusare tapet där inne eftersom det är så skumt nu med allt det bruna. En beige tapet med vitt och glansigt mönster fick det bli och förhoppningsvis blir det bra.

Passade på att tömma akvarierna på vatten idag nu när Stina sover, fick ju massa sjukdomar och de bara dog för oss så för nån vecka sedan startade jag igång ett mindre och räddade sedan över de fyra fiskar (av ursprungligen 20 svärdbärare och 20 kardinaltetror  vi hade) som såg friska ut. De levde livet i det nya och fick nya växter osv och allt var frid och fröjd till igår eller förrgår när jag upptäcker massor med vita prickar på en och en annan som hade infällda fenor och såg allmänt dålig ut, idag hade tre av fyra (den fjärde, "Sture" (döpt av Clara) är egen uppfödning och har hängt med genom alla sjukperioder utan att bli sjuk själv) fullt med vita prickar och då tröttnade jag. Även fast det var olustigt att spola ner dem i toaletten var det så det fick bli. Och Sture fick också simma vidare till de sälla jaktmarkerna i avloppssystemet. Stackarn... dock har jag väldigt dåligt samvete över att spola ner en fisk som är frisk. :(

Nej, här kan jag inte sitta längre.
Tänkte hinna packa bilen innan Stina vaknar så det är färdigt tills vi kommer hem från vår playdate med Claras kompis och familj.

Ha en härlig helg gott folk!

/Mallan

1 kommentar:

  1. Ooops dina fiskar hade Vita pricksjukan...
    Fick jag på några av mina fiskar när jag hade akvarium. Köpte ett par Black Molly och de är väldigt mottagliga för sjukdomen... de fick det och några till med för den delen!

    Se's på söndag :-)
    Kram Carina

    SvaraRadera