fredag 14 april 2017

Glad påsk!

Lååååångfredag idag. Som inte alls är så lång längre. Kommer ihåg när man va liten och allt va stängt överallt. Många va bortresta så man hade ingen o hänga med. Då kändes fredagen väldigt lång.
Nu är den nästan som en dag vilken helg som helst.
Igår tänkte jag att jag skulle köpt jord så jag kunde fylla upp i pallkragarna idag och fortsätta lite ute i trädgården. Det hanns dock inte med. Vilket idag visade sig inte göra något för att vi vaknade upp till detta...

Vinterlandskap. Undrar om det är sista "dutten" innan våren orkar bryta sig igenom på riktigt.

Igår gjorde vi cheeseballsgratäng på jobbet som lite festmat innan påskhelgen. Jag har sneglat på det receptet hur länge som helst men aldrig blivit av att vi testat här hemma. Vart passar inte bättre o testa än på jobbet. Succé! Va tvungen att göra en hemma till familjen på kvällen också.

Vi gjorde klyftor av potatis och sötpotatis till. Är ni sugna på att testa kommer receptet här.
Såsen
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1,5 dl créme fraiche vitlök (jag använde naturell cf och en klyfta vitlök)

Gratängen
1 påse Cheezballz (jag använde kanske 3/4)
500 gram fläskfilé i skivor 
200 g champinjoner
100 gram gratängost

salt, peppar

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och créme fraichen och låt koka till en lagom tjock sås. Smaka av med salt. När det är klart så skivar du upp filén i cm tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. Bryn filén i smör och smaksätt med salt och peppar. Lägg åt sidan och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Smaksätt med salt & peppar (gärna en liten gnutta socker oxå!) Lägg hälften av köttet i en form och strö över hälften av champinjonerna. Lägg på ett lager cheezballz (knappt halva påsen).
Häll på hälften av såsen. Lägg sedan på resten av köttet, champinjonerna, ännu ett lager cheezballz och häll på resterande sås. Toppa med osten och sen in i ugnen i 30-45 minuter. Först halva tiden med folie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd.
 Servera gratängen med ris eller ugnsrostade rotfrukter och en god sallad.

(recept snott från www.matplatsen.net)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar