onsdag 23 maj 2018

Origopati och lite annat

Lagt till ytterligare behandling i kampen mot ischiasnerven. Origopati. Aldrig hört talas om förut, men när Clara hade barnkalas på stället hon går till och får massage vart det prat om mitt ben och detta. Syftet är att hitta "nollpunkten" - att bli rak i kroppen och alltså hitta balansen mellan båda sidorna.
Hon började med att trycka igenom nacken och jag var helt oförberedd på smärtan. Onda triggerpunkter längs båda sidor. Sedan kände hon över öronen och konstaterade att mitt bäcken är snett... Ja, jag har slutat ifrågasätta, blir förundrad över all kunskap som finns via den alternativa vägen. Jag fick stå upp och göra cirkulerande rörelser med en fot i taget samtidigt som hon drog i bäckenleden. Typ. Isch. Sedan fick jag lägga mig på mage på britsen och hon tryckte på triggerpunkter på skinkan. Det var inte heller skönt någon stans, men var inte lika smärtsamt som punkterna i nacken. Så ska jag tillbaka om två veckor. Vågar knappt räkna på hur mkt pengar det här benet kostat mig på de här veckorna, men vill bara få må bra igen.

I övrigt känner jag lite mer lugn i kroppen på nåt sätt. Lustigt, för det bara kom som över en natt och ändå är det fullt ös med jobb och familjens aktiviteter. Utbildningen är klar och jag är färdig I Ur och Skur-pedagog. Vädret är ljuvligt och jag njuter varje sekund solen värmer. Måste nästan stanna upp och ta in den här känslan, därför också skriva om den... Jag har cyklat till och från jobbet flera dagar, Clara har struntat i fritids och "skött sig själv" före o efter skolan. De har också börjat cykla till och från fotbollsträningen själva vilket känns stort och som en ny fas i livet som morsa, att släppa kontrollen och låta henne stå på egna ben och få ett större ansvar.
Skräckblandad förtjusning för min del bör tilläggas.


/Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar